miercuri, 21 aprilie 2010

VINVEST 2010 Timisoara

Am avut parte de un we plin de distractie si momente placute, asa incat m-am hotarat sa descriu prin poze si cateva randuri.

Sa incepem cu ziua de vineri, cand eram inca la job.
Suntem anuntati ca la Centrul regional de afaceri, va avea loc
in perioada 16 - 18 aprilie 2010, cea de a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST .



Superrrr!!! am sarit toti...degustari, cumparam un vin bun...ne gandeam noi...
Aaaaa, zice sefu`, de fapt sunteti invitati sa faceti galerie, deoarece cursantii scolii Eurotraining, participa la doua concursuri: cel mai bun bucatar si cel mai bun barman.
Concuram cu cei de la Scoala Bella Italia.
Ca sa nu mai zic ca si Lectorii de la gastronomie si barmani, au nevoie de voi, colegii, aproape.
Asa ca, intr-un mare spirit de echipa, ne-am mobilizat, am mers de vineri sa amenajam standul nostru.




Sambata, la ora 13, 30 eram toti colegii acolo.
Cu sefu in frunte, bineinteles!

Primii care au intrat in rol au fost bucatarii, deoarece cu cateva ore inainte de venirea juriului si-au demonstrat maiestria in a aranja platouri reci de aperitiv. Dar pentru bucatari nu au fost doar o proba de indemanare ci si una de talent. Fiecare dintre cei trei concurenti s-a chinuit sa faca un platou cat mai original, asa ca legumele au prins forme de animale, pasari si flori pentru a-i impresiona pe membri juriului. Asadar, platourile au fost adevarate opere de arta, iar sculpturile comestibile au putut fi degustate de membri juriului si nu numai.









Cursantii Scolii noastre, au fost pusi in situatia de a-i servi la masa chiar pe membri juriului, atat cu mancare cat si cu vin. Cu totii s-au prezentat fara cusur, iar juriul a ales cu dificultate cate un castigator din fiecare categorie. Cei noua concurenti au inceput cursurile Scolii Eurotraining dar in urma cu o luna dar au reusit sa se pregateasca bine si sa treaca peste emotii. Juriul a fost insa exigent, a dat note si a ales cate un castigator pentru fiecare categorie. Premiantii au primit cadou ustensile pe care le vor folosi in meseria pentru care se pregatesc.





Barmanii au facut adevarate jonglerii cu sticlele, pregatind cocktailuri care miroseau si aratau intr-un mare fel...









Sssstttt...liniste....mari emotii...juriul degusta cokteil-urile...
Si decide...

...ca noi suntem cei mai buni...

Am obtinut locul 1, 2 si 3, la cei mai buni Barmani, la fel si la cei mai buni Bucatari.
Nu mai are sens, sa va povestesc, ce bucurie, dar mai ales ce iures a fost acolo!



Cam asta a fost la VINVEST 2010,

Si sa va arat cam ce era pe-afara...ca noi ne-am incarcat cu bunatati gen: fleica afumata de la Maramu` , pita de casa de la Turnu, carnati de Sibiu si placinta intinsa de Arad.







de la fata locului, Dorisake va saluta:))



si va pofteste la un vin rece...

0 comentarii: